Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Willemijn Houter

20-11-2017

Vervalste doelgroepverklaringen voor premiekorting

Er zijn adviesbureaus die contact opnemen met werkgevers met het voorstel om een ‘premiescan’ uit te voeren. Daar waarschuwt de Belastingdienst voor. Bij een aantal gevallen wordt er gebruik gemaakt van een vervalste doelgroepverklaring om premiekorting te claimen.

De adviesbureaus benaderen de werkgevers om op basis van ‘no cure no pay’ te controleren of er niet vergeten is om bepaalde premiekortingen toe te passen. Van het bedrag aan premiekorting dat de werkgever naar aanleiding van de ‘premiescan’ terugkrijgt, ontvangt het adviesbureau een percentage.

Om te bewijzen dat er recht is op premiekorting gebruikt het adviesbureau in een aantal gevallen vervalste doelgroepverklaringen. De werkgever dient op basis van deze bewijzen een correctie in en vraagt hiermee een deel van de ‘teveel’ afgedragen premie werknemersverzekering terug. Een werkgever is en blijft in alle gevallen zelf verantwoordelijk voor de afdracht van de juiste loonheffingen. De Belastingdienst kan in dit geval de teveel ontvangen premiekortingen terugvorderen en daarbij een boete opleggen.

De Belastingdienst heeft het zogenoemd ‘Het Combiteam Aanpak Facilitators’ (CAF) . Het CAF doet onderzoek naar een aantal adviesbureaus dat deze ‘premiescan’ uitvoert. De Belastingdienst doet ook onderzoek bij werkgevers, die mogelijk, rechtstreekst dan wel via een adviesbureau, ten onrechte premiekorting hebben gekregen.

Bent u op zoek naar een financieel adviseur? Iemand die uw salarisadministratie doet? Bij ons in Amsterdam kunt u terecht!

Send this to a friend