Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Marijn Bitter

04-09-2013

Verleggingsregel BTW goed toegepast?

Verleggingsregel BTW goed toegepast?

Volgens Hof Den Haag is de naheffingsaanslag niet voor een te hoog bedrag opgelegd omdat er niet aannemelijk is gemaakt dat de verleggingsregel van toepassing is en de geclaimde vooraftrek niet is gebleken door facturen. 

Casus
X is een logistiek dienstverlener en geeft ook bedrijfsadviezen. Na aanleiding van een ingediende aangifte BTW is er door de belastingdienst een boekenonderzoek uitgevoerd bij X. Naar aanleiding van het boekenonderzoek heeft de belastingdienst naheffingsaanslagen opgelegd.

Boekenonderzoek
Uit het boekenonderzoek is niet gebleken dat in de aangiften opgenomen vooraftrek terecht is verleend. Er ontbraken facturen en facturen voldeden niet aan het factureringsvereiste. Tevens is gebleken dat X de verleggingsregel toepast voor geleverde diensten.

Oordeel Hof en rechtbank
Naar het oordeel van de rechtbanken het Hof heeft X niet stellig overtuigde dat de verlegginsregel van toepassing is op de geleverde diensten. De ontbrekende facturen zijn niet overlegd door belanghebbende en doordat sommige facturen niet voldeden aan het  factureringsvereiste  komt zowel de rechtbank als het Hof tot de conclusie dat de naheffingsaanslag terecht en niet voor een te hoog bedrag zijn opgelegd.

Bron: Taxlive.nl & rechtspraak.nl
 

Send this to a friend