Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Marijn Bitter

30-09-2014

Uw fiscale besparing op arbeidskosten 2015 begint al in 2014

Uw fiscale besparing op arbeidskosten 2015 begint al in 2014

Voor uw werknemers krijgt u in 2015 u te maken met de Werkkostenregeling (WKR). Laat u niet verleiden om pas in 2015 de gevolgen voor u te bekijken. Juist in 2014 kunt u de fiscale voordelen voor 2015 al veilig stellen door nu al te anticiperen op de wijzigingen.

Het gehele bestel van werknemersregelingen rondom vergoedingen, verstrekkingen en voorzieningen gaat radicaal op de schop. We krijgen in 2015 één centrale regeling in plaats van de huidige tientallen verschillende regelingen.

De benodigde aanpassingen in zowel uw financiële als uw salarisadministratie zullen nu al moeten plaatsvinden. Reden te meer om de resterende 3 maanden van dit jaar uw organisatie “WKR klaar” te maken. Vergis u niet in de doorloop van benodigde onderdelen van het gehele proces. Inventarisatie, maken van conclusies, risico inventarisaties en implementeren zijn immers tijdrovend. Daarnaast zijn er niet alleen fiscale gevolgen maar zijn er ook de nodige arbeidsrechtelijke gevolgen aan verbonden.

Wij zijn voor onze cliënten al volop in de race om al de noodzakelijke aanpassingen voor de WKR ruim voor het einde van 2014 overzichtelijk in beeld te hebben en de besparingen voor 2015 nu al te realiseren. Graag begeleiden wij u in het “WKR klaar” maken van uw onderneming of het leveren van een fiscaal kritische blik als second opinion als u al verder bent in het proces van realisatie van maatregelen rondom de WKR. Neemt u dus gerust contact op met ons voor een goede overgang naar de WKR.

 

Send this to a friend