Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Marijn Bitter

26-07-2010

Strafblad bij ontduiking loonheffing

Strafblad bij ontduiking loonheffing

22 jul 2010

Vanaf 1 oktober 2010 kan een werkgever een aantekening op een strafblad krijgen als hij bewust fouten heeft gemaakt in de aangifte of met opzet geen aangifte loonheffingen heeft gedaan.

De Belastingdienst kan op dat moment een strafbeschikking vaststellen. De inspecteur kan met de strafbeschikking vervolgens een straf opleggen zonder tussenkomst van de rechter. In de beschikking staan aanwijzingen waaraan de verdachte zich moet houden. Is hij het er niet mee eens, dan kan hij binnen veertien dagen bezwaar maken bij de officier van justitie.

Deze kan de beschikking definitief intrekken of wijzigen. In het justitieel documentatiesysteem worden fiscale overtredingen niet geregistreerd, maar fiscale misdrijven straks wel. Een fiscaal misdrijf is het opzettelijk niet of niet juist doen van een aangifte, of het opzettelijk niet voldoen aan de in de Algemene wet inzake rijksbelastingen opgenomen meewerkverplichtingen. Er wordt in dat geval een strafblad opgebouwd. Dit kan lastig zijn als bijvoorbeeld een Verklaring Omtrent het Gedrag moet worden aangevraagd. 
 

Send this to a friend