Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Marijn Bitter

31-10-2013

Rente fiscus 2014

Rente fiscus 2014

Per 1 januari 2013 is de regeling van de belastingrente in werking getreden en de regeling van de invorderingsrente gewijzigd. De gevolgen daarvan waren voor 2013 nog niet echt spectaculair: de rente bleef laag (2,85%). Daarbij is voor het rentepercentage voor beide maatregelen aangesloten bij de wettelijke rente voor niet-handelstransacties. Voor 2014 worden de gevolgen apert anders.

Rentegevolgen
In het regeerakkoord is voorgesteld om de belasting- en invorderingsrente voor alle belastingen (m.u.v. de vennootschapsbelasting) om de wettelijke rente voor niet-handelstransacties te blijven hanteren, maar daarbij een ondergrens van 4% in te voeren.

Voor de vennootschapsbelasting wordt ook de wettelijke rente voor handelstransacties gehanteerd , met dien verstande dat hierbij een ondergrens van 8% wordt ingevoerd.

Ingangsdatum
Dit wetsvoorstel rondom aanpassing van de ondergrenzen in de tarieven wordt met ingang van 1 januari 2014 ingevoerd; zowel voor te vergoeden als voor in rekening te brengen belasting-, en invorderingsrente.

Send this to a friend