Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Naam organisatie:
Winq Media
Recensent:
Edwin Reinerie
Organisatie vorm:
BV
Product:
Gay lifestyle magazine
Aantal medewerkers:
2
Branche:
Uitgeverij
Website:
www.winq.nl

winq-portret

Winq Media bestaat bijna tien jaar. Winq is de uitgeverij van het gelijknamige gay lifestyle magazine. Het magazine verschijnt zeven keer per jaar en is in de meeste boekwinkels en kiosken te koop. Er is ook een digitale versie waar mensen zich op kunnen abonneren. Inmiddels wordt er zelfs een internationale editie uitgegeven onder licentie van Winq. De eigenaren van Winq zijn Remco Teppema en Edwin Reinerie. Uit meer personeelsleden bestaat het bedrijf niet: Remco en Edwin werken met zzp’ers om het blad te voorzien van inhoud.

Ze hebben altijd tijd voor ons als we een vraag hebben

Tien jaar geleden wist Edwin dat natuurlijk nog niet: “Koppel Advies werd ons aangeraden via een wederzijdse relatie. We hebben ook niet verder gezocht; het voelde goed.”

Edwin merkt dat ze bij Koppel geen nummer zijn: “De werknemers van Koppel kennen ons en wij hen. Ze hebben altijd tijd voor ons als we bellen met een vraag. Je krijgt direct antwoord en als dat niet kan omdat ze er even dieper in moeten duiken, komen ze er binnen een dag op terug.”

Naast Koppel als fiscalist stelde Winq een boekhouder aan om de dagelijkse administratie netjes bij te houden. “Onze boekhouder maakt voor ons de jaarcijfers zo klaar dat Koppel deze controleert en vervolgens de jaarrekeningen kan opstellen. Dat werkt heel goed samen; ze overleggen ook als dat nodig is, zodat de controle altijd vlekkeloos verloopt. Natuurlijk ziet Koppel weleens wat, maar meestal wordt dat al ondervangen door het overleg.” Edwin heeft er nooit over gedacht om zelf de boekhouding en aangiftes te doen: “Veel ondernemers doen dat wel in een of ander boekhoudprogramma, maar mij zou dat al snel boven mijn pet groeien. Dan kun je aan het einde van het jaar wel op ‘export’ drukken en het zó over de schutting gooien bij je fiscalist, maar dan zijn ze veel langer bezig dan wanneer een ervaren boekhouder het spik en span aanlevert.”

Ik heb ook mijn broer aan de fiscalisten van Koppel gekoppeld

Naast Winq heeft Edwin natuurlijk ook zijn privé-administratie. “Koppel weet dat netjes aan elkaar te koppelen. In die zin heeft het kantoor een toepasselijke naam!” Edwin vindt het vooral prettig dat hij niet naar verschillende loketten hoeft: “Ik lever alles gewoon netjes in, en Koppel rekent alles door en doet de aangiftes zo gunstig mogelijk. One-stop-shopping, daar hou ik van.”

One-stop-shopping: dat geldt ook voor wanneer Edwin advies nodig heeft op bedrijfsstructureel gebied: “We hebben niet zo lang terug een aantal BV’s opgetuigd, die later toch weer gecomprimeerd moesten worden tot één BV. Koppel heeft daar een belangrijke rol in gespeeld: door goede adviezen te geven, maar ook alles goed af te wikkelen. Uiteindelijk was het op tijd en strak geregeld.”

Edwin heeft ook zijn broer inmiddels gekoppeld aan Koppel: “Hij is onlangs eveneens voor zichzelf begonnen, zónder ondernemerservaring, en had iemand nodig om hem op weg te helpen. Hij is fotograaf, had bij zijn vorige werkgever een vertrekpremie gekregen en kreeg nog een uitkering. Koppel heeft hem geadviseerd over hoe hij dat belastingtechnisch het gunstigst kon doen en hoe hij zijn premie het beste kon inzetten.”

Je krijgt bij Koppel altijd een koekje bij de koffie! Ook niet onbelangrijk…

Koppel Advies is door de Belastingdienst erkend in het convenant Horizontaal Toezicht. “Dat betekent dat wanneer zij alles hebben goedgekeurd, de Belastingdienst dat automatisch ook doet. Controles en aangiftes gaan daardoor een stuk sneller.”

Winq betaalt Koppel een vast bedrag per maand voor hun diensten: “Elk jaar inventariseert Koppel hoeveel uur zij besteed hebben aan ons. Daar komt een jaarbedrag uit dat we in twaalf gelijke termijnen betalen. Een prima constructie, want zo betalen we alleen voor wat we aan uren verbruiken.”

Over de vraag of Edwin de fiscalisten van Koppel zou aanbevelen, hoeft hij niet lang na te denken: “Ja. In tien jaar tijd hebben we nooit problemen gehad. Integendeel!” En, ook niet onbelangrijk: “Je krijgt altijd een koekje bij de koffie!”

De oude situatie

Al praktisch vanaf de start tien jaar geleden doet Koppel Advies de controle van de jaarrekening en de aangiftes van Winq. Edwin kwam met de fiscalisten van Koppel in contact via een wederzijdse relatie die het bedrijf warm kon aanbevelen. Vooral de fiscale kennis en kunde en de persoonlijke betrokkenheid werden geroemd. Er is dan ook een reden waarom Winq na tien jaar nog steeds klant is bij Koppel Belastingadvies…

De oplossing

Naast Koppel heeft Winq een boekhouder die de administratie netjes bijhoudt. De samenwerking tussen beide partijen loopt al die jaren uitstekend: de boekhouder levert aan, de fiscalisten van Koppel controleren en doen de aangifte. Doordat Koppel Advies bij de Belastingdienst bekend staat als betrouwbaar kantoor (convenant Horizontaal Toezicht), gaat de verwerking van de aangiftes ook veel sneller. Ook de persoonlijke betrokkenheid is duidelijk merkbaar, bijvoorbeeld door het advies op maat en de snelle antwoorden op vragen.

De voordelen

  • Persoonlijke en betrokken dienstverlening
  • De fiscalisten beschikken altijd over actuele fiscale kennis
  • Zoeken actief naar mogelijkheden om aangifte zo gunstig mogelijk in te dienen
  • Koppelt meerdere zakelijke en persoonlijke aangiftes aan elkaar
  • Vrijwel direct antwoord op vragen
  • Advies op maat op basis van de cijfers
Send this to a friend