Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Naam organisatie:
Timo Hagoort
Recensent:
Timo Hagoort
Organisatie vorm:
Eenmanszaak
Focusgebieden:
Zeilen
Branche:
Topsport
Website:
www.timohagoort.com

timo-portret

Timo Hagoort heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt. Om zijn internationale zeilcarrière naar een hoger niveau te tillen zegt hij in 2011 zijn baan als marineofficier op. Enkel door fulltime met de sport bezig te zijn maak je kans op het hoogst haalbare. Na het varen van de Volvo Ocean Race verdient hij nu zijn brood als freelance zeiler bij verschillende internationale teams.

Koppel heeft mij gepusht om belangrijke zaken voor elkaar te krijgen

“Toen ik in 2011 als zelfstandig ondernemer begon, liep ik tegen verschillende dingen aan: ik zat veel in het buitenland, ik had moeite om mijn financiële administratie op orde te krijgen en er stond weinig op de balans.” Timo ging op zoek naar advies en kwam al snel bij Koppel terecht. “Ons eerste gesprek voelde meteen goed. Mijn passie en enthousiasme werden direct opgemerkt, maar als startend ondernemer had ik nog geen verstand van zakendoen. Nico stelde voor om mij te coachen. Koppel zou mijn financiële administratie doen en ik zou mijn olympische campagne opstellen.”

“Samen met Koppel ben ik een traject gestart. Zij hebben mij gepusht om belangrijke zaken voor elkaar te krijgen. Koppel hielp mij met het opzetten van een stichting, met advies over het schrijven van een ondernemingsplan en het lanceren van mijn website. Daarnaast brachten zij mij in contact met hun uitgebreide netwerk. Koppel heeft zoveel voor mij betekend. Bij hen kon ik altijd terecht voor advies. Onze relatie is heel bijzonder.”

Ik heb veel geleerd van Koppels professionele benadering

De zakelijke coaching die Koppel biedt is te vergelijken met de sportieve coaching die Timo in zijn zeilcarrière krijgt. “Bij sporten op hoog niveau zijn de details juist heel belangrijk. Die mentaliteit vind je ook terug bij Koppel. Je kan niet zomaar wat aanmodderen. Nee, álles moet kloppen; van financiële administratie tot website content. Ik heb veel geleerd van Koppels professionele benadering.”

Timo heeft zijn olympische campagne stopgezet om de Volvo Ocean Race te kunnen zeilen. “Na de Volvo Ocean Race ben ik voor verschillende boten en verschillende teams gaan varen. Ik verdien nu een goede boterham, maar kom tegelijkertijd nieuwe vraagstukken tegen. De teams waarvoor ik vaar staan in het buitenland geregistreerd. Moet je dan wel of geen B.T.W. berekenen? Voor zulke vragen kan ik nog steeds terecht bij Koppel. Zij weten overal antwoord op te geven. Ik ben heel blij dat Koppel mij nog steeds ondersteunt in mijn financiële administratie.”

Koppel zorgt ervoor dat ik me volledig kan focussen op het zeilen

“Als freelance zeiler heb ik veel sportieve ambities. Mijn doel blijft om het hoogst haalbare in de sport te behalen. Zo wil ik graag de volgende Volvo Ocean Race varen én winnen. Mijn samenwerking met Koppel zorgt ervoor dat ik me volledig kan focussen op het zeilen en me niet te veel met mijn administratie hoef bezig te houden. Doordat Koppel deze taak op zich neemt valt er een enorme last van mijn schouders.”

De oude situatie

Als startend freelance zeiler liep Timo tegen verschillende dingen aan: hij zat veel in het buitenland, had moeite om zijn financiële administratie op orde te krijgen en er stond weinig op de balans. Timo zocht naar de juiste expertise en kwam al snel terecht bij Koppel.

De oplossing

Vanaf dag één gaf Koppel de sturing die Timo nodig had. De zakelijke coaching beperkte zich niet enkel tot zijn financiële administratie, er was aandacht voor de kleinste details. Nu kan Timo zich volledig richten op waar hij goed in is, zeilen op het hoogste niveau.

De voordelen

  • Zakelijke coaching
  • Professionele aanpak
  • Aandacht voor details
  • Altijd bereikbaar voor advies
  • Werk uit handen nemen, zodat Timo zich op zijn zeilcarrière kan richten
Send this to a friend