Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Marijn Bitter

22-04-2013

Rechter in kort geding legt dwangsom op voor nakoming informatieverplichting

Rechter in kort geding legt dwangsom op voor nakoming informatieverplichting

Informatieverplichtingen
Onlangs kondigde de staatssecretaris van Financiën aan dat de gang naar de burgerlijke rechter zou worden gemaakt om mensen van wie vermoed wordt dat zij in het buitenland bankrekeningen aanhouden door het opleggen van een dwangsom te laten voldoen aan hun informatieverplichtingen.

De voorzieningenrechter Alkmaar heeft nu iemand veroordeeld om aan de Belastingdienst mee te delen welke buitenlandse bankrekeningen hij heeft (gehad) sinds 1994 en om kopieën van alle afschriften van deze bankrekeningen te verstrekken. Er is een dwangsom opgelegd van € 2.500 per dag tot een maximum van € 100.000.

KB Lux zaak
Volgens de voorzieningenrechter was in een fiscale procedure door het hof en de Hoge Raad vastgesteld dat de betrokkene was geïdentificeerd als rekeninghouder bij de KB-Luxbank op 31 januari 1994. Over het verloop van de bankrekening(en) heeft de betrokkene in ieder geval tot de datum van de uitspraak van de voorzieningenrechter geen enkele informatie verstrekt aan de Belastingdienst ondanks herhaalde verzoeken. Daarmee was voldoende aannemelijk geworden dat de betrokkene niet aan zijn verplichtingen heeft voldaan.

Send this to a friend