Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Marijn Bitter

15-06-2014

Procedeer digitaal!

Procedeer digitaal!

Bijna alle belastingplichtigen in Nederland zullen hun aangifte inkomstenbelasting digitaal indienen. Hiervoor is het gebruik van DigiD vereist.

Ook wij, uw fiscale dienstverlener, dienen de aangiften van onze klanten digitaal in. Dit gebeurt via een beveiligde verbinding met de Belastingdienst en zonder de DigiD van belastingplichtigen. Aangiften indienen gebeurt dus digitaal maar voor ons is het echter nog niet gebruikelijk om een bezwaarschrift of beroepschrift digitaal in te dienen. Gelukkig komt daar ook schot in de digitalisering.
 

Bezwaar
U kunt schriftelijk bezwaar maken wanneer u het niet eens bent met een definitieve aanslag inkomstenbelasting. U kunt een bezwaarschift ook digitaal indienen bij de Belastingdienst met behulp van uw DigiD. Helaas kunt u digitaal geen bewijsstukken meesturen, dit zal nog via de normale postbezorging gedaan moeten worden.

Beroep
Op dezelfde digitale wijze kunt u ook een beroep instelling bij de Rechtbank, wanneer u het niet eens bent met de uitspraak van de Belastingdienst. Hierbij kunt u wél bewijsstukken en bijlagen digitaal toevoegen.

Fiscale dienstverlener
Het is misschien eenvoudiger geworden om zelf bezwaar te maken of in beroep te gaan. Toch kan het verstandig zijn hiervoor een fiscale dienstverlener in te schakelen. Met de hulp van een fiscale dienstverlener kunnen fouten worden voorkomen, werkt u met specialisten die alle Wetten en Jurisprudentie op hun duim kennen en heeft uw bezwaar of beroep dus meer kans op succes.

Info
Meer informatie over het digitaal indienen vindt u op de website van de Belastingdienst. Wilt u meer weten over digitaal beroep instellen? Dit leest u op rechtspraak.nl
Kijk ook eens wat wij voor u kunnen betekenen!

Send this to a friend