Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Marijn Bitter

30-12-2012

Oudjaarsdag: de oude man

Oudjaarsdag: de oude man

Oudjaarsdag: de oude man
Morgen is het Oudjaarsdag, voor de een is dit een afsluiting, voor de ander een begin. In de plaatjes bij oudjaarsdag staat steevast een oude man afgebeeld. Dit toonbeeld van verloren gegane glorie is echter niet de afspiegeling van de huidige (of toekomstige) maatschappij. Langer doorwerken, hogere AOW leeftijd, minder pensioen. Allemaal factoren om "de oudjes" in vervolg maar vitaal af te schilderen in plaats van het stereotype beeld van versletenheid. Kom op opa; we doen nog een rondje op Oudjaarsdag..

Er zijn verschillende wijzigingen in de premiekortingen per 1 januari 2013. De premiekorting voor het in dienst hebben van werknemers van 62 jaar en ouder vervalt. De overgangsregeling voor de premievrijstelling van oudere werknemers blijft bestaan en kan in 2013 worden toegepast, zolang de werknemer nog geen 62 jaar is. De premiekorting voor het in dienst nemen van oudere werknemers gaat omhoog van € 6.500 naar € 7.000 per jaar bij een werkweek van minstens 36 uur. Ook de premiekortingen voor arbeidsgehandicapte werknemers stijgen. Dit maakt het voor u als werkgever aantrekkelijker om een oudere aan te trekken en een gehandicapte werknemer in dienst te hebben.
Houdt u er rekening mee dat de premiekorting voor arbeidsgehandicapte werknemers en de premiekorting voor het in dienst nemen van oudere werknemers vanaf 2013 niet meer tegelijkertijd mogen worden toegepast. In dat geval heeft de premiekorting voor arbeidsgehandicapte werknemers voorrang.

Send this to a friend