Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Marijn Bitter

19-04-2011

Opgave juiste SV-loon belangrijk

Opgave juiste SV-loon belangrijk

Als een zieke werknemer voor een deel weer aan het werk is en UWV maakt zijn Ziektewet-uitkering aan de werkgever over, dan moet de werkgever het juiste SV-loon doorgegen. Hij voorkomt hiermee dat hij zichzelf benadeelt.

UWV gebruikt het SV-loon als basis om de inkomsten te berekenen voor werknemers met een Ziektewet-uitkering. Daarom vraagt UWV de werkgever altijd het SV-loon op te geven als de werknemer weer gedeeltelijk aan het werk is. Op 1 januari 2012 wordt dit inkomensbesluit ingevoerd.

Alleen het percentage?
Werkgevers die alleen het percentage dat de werknemer weer werkt (bijvoorbeeld 50%) opgeven, of het aantal uren doorgeven en niet het SV-loon, kunnen zichzelf mogelijk tekortdoen. UWV maakt de Ziektewet-uitkering in de meeste gevallen namelijk aan de werkgever over.

Voorbeeld
Stel dat een werkgever 50% opgeeft, terwijl de werknemer een werkelijke arbeidsprestatie levert van 30%. Bijvoorbeeld omdat hij nog herstelt. UWV kort dan toch 50% op de Ziektewet-uitkering, omdat de werkgever ook 50% heeft opgegeven. De werkgever kan dit voorkomen door altijd het juiste SV-loon op te geven.

Bron: UWV

Send this to a friend