Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Marijn Bitter

13-11-2012

Nu al hogere assurantiebelasting

Nu al hogere assurantiebelasting

NU al hogere assurantiebelasting?

De hogere assurantiebelasting van 2013 wordt nog moeilijk om aan te ontkomen. De Staatssecretaris van Financiën heeft met de verzekeringsbranche afspraken gemaakt om het ontwijken van de hogere belasting op verzekeringen zo veel mogelijk te voorkomen.

Verhoging
Onder andere de verhoging van het trarief 21 procent zal reeds per 1 januari worden ingevoerd. Dat is dan een vervroeging van de invoerdatum met 3 maanden.
Als tweede wil men de mogelijkheid om naheffingen op te leggen als te veel mensen toch in de komende periode gebruikmaken om tegen het lage tarief alvast voor een jaar vooruit te betalen; men wil in Den Haag deze laatste gaatjes dus nog sluiten.

Spread the word
Vergelijkingssites anticipeerden heel snel op de berichtgeving van de Staatssecretaris door te melden dat men nog belangrijk kon besparen door hun verzekering snel om te zetten van een maand- in een jaarbetaling. Blijkbaar heeft dat als elixer gewerkt voor de staatssecretaris, hij kondigde  al direct aan dat hij die mogelijkheid ging aanpakken. Met het Verbond van Verzekeraars en andere brancheorganisaties zijn nu afspraken gemaakt die misbruik op de belastingverhoging moeten verkleinen.
 
Maar het kan dus nog wel
Wat kan de Staatssecretris doen als te veel mensen gebruikmaken van het gaatje? Hij zal een Koninklijk Besluit nemen en een naheffing opleggen. De branche is daar met name bang voor, omdat het veel werk en administratieve lasten met zich meebrengt, derhalve zullen zij niet actief aan verzekerden melden dat deze optie (nog) bestaat.

Ik hoor het mijn buurman al ropen: "Knap hoor een wetswijziging van 2013. Maar moet het dan nu al ingaan, ik dacht het niet?". Dat zijn dan van die momenten dat ik mijn buurman maar gelijk geef.

Send this to a friend