Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Marijn Bitter

22-09-2014

Notarissen willen helderheid over overdrachtsbelasting

Notarissen willen helderheid over overdrachtsbelasting

De regering neemt voor 2015 verschillende maatregelen om de doorstroming op de woningmarkt te bevorderen. Verlengen van de verruiming van de zesmaandenregeling in de overdrachtsbelasting is daar niet een van.

Deze regeling – die bepaalt dat (een deel van) de overdrachtsbelasting op een aangekocht huis soms niet aan de fiscus hoeft te worden betaald – is tijdelijk verruimd tot 36 maanden. Deze verruiming loopt af op 1 januari 2015 en gaat dan weer terug naar zes maanden. De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) vraagt zich af of er over verlenging is nagedacht.

Verder geeft de regering aan dat een gunstiger ontwikkeling van het aantal huizenverkopen tegen een hogere prijsontwikkeling leidt tot hogere ontvangsten uit de overdrachtsbelasting. De commissie Van Dijkhuizen heeft voorgesteld de overdrachtsbelasting op woningen geheel af te schaffen. De KNB is geïnteresseerd of de regering voornemens is dit voorstel over te nemen in het kader van de aangekondigde herziening van het belastingstelsel.

[ Bron: Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie ]

Send this to a friend