Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Marijn Bitter

04-04-2011

Nederlanders zoeken belastinghulp op Twitter

Nederlanders zoeken belastinghulp op Twitter

Meer dan 1500 mensen hebben dit jaar hulp voor invullen van hun belastingaangifte via Twitter gevraagd. Eén op de vijf Nederlanders schakelt een externe adviseur in voor het invullen van zijn belastingaangifte, aldus onderzoek van Cardif.

Verantwoordelijk huishouden
Zeven procent doet geen belastingaangifte. Tien procent laat de belastingaangifte geheel aan zijn of haar partner over, 45 procent doet de belastingaangifte liever zelf en 18 procent doet de aangifte gezamelijk. Twintig procent schakelt een externe adviseur in voor het invullen van de belastingaangifte.

Uitbesteden
Het invullen van de belastingaangifte is de enige financiële taak die veel wordt uitbesteed. Andere taken zoals het indienen van declaraties bij de verzekeraar, het betalen van maandelijkse rekeningen, het uitzoeken van een (zorg)verzekering, het aanvragen van krediet en de keuze voor beleggingen worden door maximaal vier procent van de Nederlanders uitbesteed.

Hulp via Twitter
De mogelijkheid om de hulp in te roepen van de Belastingdienst via Twitter was nieuw dit jaar. Mensen konden vragen stellen aan de Twitter-account @Bdaangifte, of de hashtag #ag10 gebruiken. Ruim 1500 mensen hebben op deze manier hulp ingeschakeld van de Belastingdienst.

Bron: Cardif

Send this to a friend