Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Marijn Bitter

23-04-2013

Moszkowicz definitief uit advocatuur gezet

Moszkowicz definitief uit advocatuur gezet

Bram Moszkowicz is definitief uit de advocatuur gezet. Het Hof van Discipline in Den Bosch heeft dit maandag in hoger beroep bepaald over de tuchtzaak die de Amsterdamse deken van de Orde van Advocaten Germ Kemper tegen de 52-jarige Moszkowicz heeft aangespannen.

Contante betalingen
Inzet van de zaak was onder meer het stelselmatig aannemen van contante betalingen van boven de 15.000 euro, zonder deze aan de deken te melden. Ook een aantal ex-cliënten heeft zich over de bekende strafpleiter beklaagd. Moszkowicz en de Belastingdienst hebben eerder een schikking getroffen over de boetes die hem waren opgelegd voor belastingontduiking.

In oktober besloot de Raad van Discipline al dat Moszkowicz geen advocaat meer mag zijn. Het hof heeft die beslissing nu bekrachtigd. Het oordeel is daarmee definitief, Moszkowicz kan geen beroep meer instellen. Net als de raad vindt het hof dat de werkwijze van Moszkwicz het vertrouwen in de advocatuur ernstig heeft geschaad.

De misdragingen spelen zich af over een langere periode en zijn structureel, vindt het hof. Moszkowicz heeft zich gedragen alsof de regelgeving niet voor hem bedoeld was. Gedragsregels lapte hij aan zijn laars, hij legde geen verantwoording af aan de deken van de Orde van Advocaten en beschaamde ook het vertrouwen van zijn cliënten. Een lichtere straf dan schrapping van het tableau vindt het hof niet passend.

Reactie Moszkowicz
Bram Moszkowicz vindt het bedroevend dat hij door de hoogste tuchtrechter voor het leven is geschrapt als advocaat. Daarnaast heeft hij "weinig woorden" voor de manier waarop het Hof van Discipline hem uit het ambt heeft gezet. "Het is het hof onwaardig. Je kunt verschillend over dingen denken, maar dit bevalt me niet."
Moszkowicz kondigde aan half mei een persconferentie te zullen geven.

Send this to a friend