Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Marijn Bitter

01-03-2011

Meer geld voor innovatie in mkb

Meer geld voor innovatie in mkb

Minister Maxime Verhagen (Economische Zaken) maakt dit jaar extra geld vrij om mkb-bedrijven te stimuleren meer aandacht te besteden aan innovatie. Het gaat om 17 miljoen euro aan fiscale maatregelen en administratieve lastenverlichting. Dat maakte het ministerie van Economische Zaken woensdag bekend.

De 17 miljoen euro wordt toegevoegd aan de 9 miljoen euro die al was vrijgemaakt voor een uitbreiding van een subsidieregeling voor innovatie.
Deze zogenoemde InnovatiePrestatieContracten (ipc-regeling) stimuleren groepen ondernemers om bijvoorbeeld beter samen te werken met kennisinstellingen.
Technieken
Voorbeelden van innovaties die door de ipc-regeling tot stand kwamen zijn technieken om led-verlichting nog energiezuiniger te maken, de ontwikkeling van onbrandbaar karton en een systeem voor ondergrondse wateropslag.
 
De ipc-regeling bestaat sinds 2005. Uit een recente evaluatie blijkt dat van de bedrijven die van de regeling gebruikmaken 86 procent zegt meer te besteden aan onderzoek en ontwikkeling dan voorheen.
 
© ANP
Send this to a friend