Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Marijn Bitter

04-08-2013

Marktconforme prijs bij verkoop familiesfeer woning

Marktconforme prijs bij verkoop familiesfeer woning

In hoger beroep heeft de rechtbank Arnhem-Leeuwaarden geoordeeld dat de WOZ-waarde voor een te hoog bedrag is vastgesteld

Casus
Aan belanghebbende is een WOZ beschikking opgelegd. Nadat het bezwaar en beroep was afgewezen heeft belanghebbende hoger beroep aangetekend. Van de referentie woning vind belanghebbende dat er een vergelijkbaar is met zijn woning. Ook vond belanghebbende dat er onvoldoende rekening gehouden was met het slechte onderhoud van zijn woning.  

De taxateur heeft bij waardebepaling van de referentiewoning geen rekening genomen met de verkooprijs van de woning. De woning was verkocht in de familiesfeer.  Volgens de taxateur was de woning niet op de markt te koop aangeboden en was er dus geen zakelijke prijs betaald.

Uitspraak
Dat de referentie woning in de familiesfeer was verkocht wil nog niet zeggen dat er geen marktconforme prijs voor is betaald. Omdat een onderbouwing van de taxateur waarom er geen marktconforme prijs is betaald ontbreekt, vind de rechtbank dat de taxateur ten onrechte niet van de verkooprijs is uitgegaan.

De rechtbank vind tevens dat de onderbouwing van de stelling van belanghebbende ontbreekt.

Vanwege het ontbreken van motiveringen stelt de rechtbank zelf de WOZ-waarde vast.

Bron: taxlive.nl

Send this to a friend