Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Marijn Bitter

28-10-2012

Kinderopvang 2013

Kinderopvang 2013

Kinderopvang 2013

In 2013 krijgen de meeste ouders aanmerkelijk minder kinderopvangtoeslag van de overheid, een groter gedeelte van de kosten zullen de ouders zelf moeten gaan dragen. De bezuiniging maakt deel uit van een pakket maatregelen die het kabinet heeft genomen om de overheidsfinanciën op orde te brengen. Recent is het besluit kinderopvangtoeslag gepubliceerd waarin het nodige is terug te vinden, onderstaand de belangrijkste aandachtspunten.

Vergoeding gerelateerd aan hoogte inkomen
De vergoeding gaat omlaag voor het eerste kind dat naar de kinderopvang gaat. Het eerste kind is het kind voor wie ouders de hoogste kinderopvangkosten hebben.

*Voor ouders met een gezamenlijk inkomen van 17.230 euro of lager gaat de toeslag voor het eerste kind niet omlaag
*Ouders met een gezamenlijk inkomen van 118.189 euro of meer krijgen geen vergoeding meer voor het eerste kind. Voor het tweede en volgende kinderen krijgen deze ouders wel kinderopvangtoeslag. De vergoedingspercentages voor het tweede en volgende kinderen zijn gelijk aan 2012.

Uurprijzen
De maximum uurprijzen waarvoor ouders een vergoeding kunnen krijgen, worden voor 2013 verhoogd.  Voor dagopvang wordt de maximum uurprijs  € 6,46, voor de buitenschoolse opvang € 6,02 en voor gastouderopvang € 5,17.

Zeker doen!
*Vanaf medio november kun je een proefberekening maken op www.toeslagen.nl wat er precies verandert.
*Vergeet in verband met de opzegtermijnen de opvanginstantie niet tijdig op te zeggen indien de kosten te hoog worden.
 

Send this to a friend