Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Marijn Bitter

23-03-2011

Kassa!

Kassa!

Kassa's met afroommodule

Kassa's met afroomsoftware hebben grote interesse bij de overheid.Eerder ontdekte de FIOD dat een kassaleverancier uit Almere kassa's verkoopt met zo'n afroommodule. Met een afroommodule kunnen ondernemers delen van hun omzet op de kassa aanslaan zonder dat het voor de Belastingdienst zichtbaar is.

 

Onderzoek fiscus

Uit een steekproef van de Belastingdienst onder gebruikers van deze kassa's bleek dat 15% van de MKB-ondernemers de omzet manipuleert. Bij coffeeshopeigenaren bleek 1 op de 3 ondernemers een deel van de omzet te verzwijgen. En dan heb je nog baas boven baas: één coffeeshop verzweeg jaarlijks bijna een miljoen euro aan inkomsten. De Belastingdienst beschikt over informatie dat ook andere leveranciers dit soort modules inbouwen. Het is dan ook niet vreemd dat de Belastingdienst overleg voert met de branche om te komen tot eerlijke kassasystemen

 

Boeteregeling

Ondernemers die omzet manipuleren met zogeheten afroommodules op hun kassa  riskeren een boete van 100% bovenop de belastingaanslag.  Wanneer ondernemers vrijwillig aangeven dat ze op die manier omzet hebben verzwegen, blijft de boete beperkt tot maximaal 30%. Bovendien kunnen 2009 en 2010 boetevrij worden afgewikkeld. Ondernemers die gebruik willen maken van deze tijdelijke kans om alsnog eerlijk belastingaangifte te doen, kunnen zich sinds deze week melden via het speciaal geopende ldigitale loket kassa@belastingdienst.nl.

Send this to a friend