Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Marijn Bitter

26-11-2014

Innovatiebox

Innovatiebox

In het Wetsvoorstel Fiscale verzamelwet 2015 wordt een voorstel tot aanpassing van de innovatiebox opgenomen. Zo wordt de onduidelijkheid en eventuele onwenselijke gevolgen van een bepaalde toepassing van de innovatiebox weg genomen. Zo antwoord Staatssecretaris Wiebes van Financiën op Kamervragen van het Lid Omtzigt (CDA) over de in V-N 2014/53.0 opgenomen column “Het negatieve vennootschapsbelastingtarief”.

De staatssecretaris vindt net als de vraagsteller dat het ongewenst is als deze constructie tot ongerechtvaardigde voordelen leidt. De innovatiebox bevat volgens de staatssecretaris geen lek, maar er kan wel sprake zijn van een onduidelijkheid over de toepassing ervan.

Het gaat om de situatie waarin een immaterieel activum wordt ontwikkeld in een vaste inrichting in het buitenland en dit activum vervolgens wordt overgebracht naar het hoofdhuis in Nederland. De toerekening van activiteiten en activa aan het hoofdhuis of geen vaste inrichting is geen vrije keuze van de ondernemer. Bij de Staatssecretaris zijn geen gevallen bekend waarin de in de column beschreven constructie is toegepast. Er kan ook niet vanuit gegaan worden dat daarmee het in het rekenvoorbeeld geschetste resultaat wordt bereikt.

 

Send this to a friend