Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Marijn Bitter

23-11-2011

Herzlich Willkommen

Herzlich Willkommen

Herzlich Willkommen (und gleich auf Wiedersehen?)

We hebben in Nederland een prachtige regeling voor de bijtelling privé gebruik auto voor de Semi Oldtimers, ook wel genoemd Young timers. Auto's ouder dan 15 jaar waar geen bijtelling plaats vindt op basis van de catalogusprijs, maar op basis van de veel lagere gebruikerswaarde. Prachtige restauratieobjecten komen meer en meer het straatbeeld verfraaien. Er is echter nogal eens een nadeel aanverbonden; de auto's dateren uit het tijdperk dat de techniek en verbuik nogal wat achter liep ten opzichte van de huidige status. De staatssecretaris van Milieu heeft blijkbaar recent achter een oudere auto gereden en heeft nu ontdekt dat een oudere auto niet alleen heel fraai kan zijn, maar dat er ook een luchtje aan kan hangen. Onderstaand bericht uit Elsevier fiscaal totaal:

Actie tegen toestroom van vervuilende oldtimers
Staatssecretaris Joop Atsma van Milieu wil kijken wat er gedaan kan worden aan een toestroom van vervuilende oldtimers. Volgens branchevereniging Bovag worden er vooral veel oude Duitse auto's geïmporteerd omdat in Nederland een belastingvrijstelling geldt.

Import oldtimers
In 2006 importeerden Nederlandse automobilisten nog een kleine achtduizend auto's van het bouwjaar 1986 of ouder. In 2010 was dit aantal al ruimschoots verdubbeld, tot 17.527.

Duitse kentekens
Vooral oude Mercedessen zijn populair. Vorig jaar verruilden achtduizend Mercedessen hun witte Duitse kentekens voor gele Nederlandse nummerplaten, een verdrievoudiging ten opzichte van 2006.

Maatregelen
"Deze auto's hebben 50 tot 100 keer meer uitstoot dan een auto die je nu koopt", aldus de Astma. De Staatssecretaris vindt dat dit het effect teniet doet van maatregelen die juist schone lucht bevorderen. In de Wet uitwerking Autobrief blijft de vrijstelling van de MRB voor oldtimers bestaan. Daarom gaat hij in overleg hierover met onder anderen staatssecretaris Weekers van Financiën, zei Atsma woensdag tijdens begrotingsoverleg.
 

Send this to a friend