Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Marijn Bitter

06-10-2011

Flex BV komt naderbij

Flex BV komt naderbij

Invoeringswet Flex-BV naar Eerste Kamer

De Tweede Kamer heeft op 4 oktober jl. het Wetsvoorstel Invoeringswet Flexibilisering BV-recht aangenomen, inclusief een aantal amendementen. De Invoeringswet gaat nu naar de Eerste Kamer.

De Tweede Kamer nam het Wetsvoorstel vereenvoudiging BV-recht zelf in december 2009 al aan. Gaat ook de Eerste Kamer akkoord, dan verdwijnt de kapitaalbescherming vrijwel geheel. De inbrengverklaring en andere verklaringen kapitaalbescherming zijn hetzelfde lot beschoren. In plaats daarvan komt een verhoogde bestuurdersaansprakelijkheid. Het bestuur zal moeten gaan toetsen of een uitkering verantwoord is en als die toets niet (goed) gebeurd is, is het bestuur aansprakelijk. Ook de voorschriften over het houden van de algemene vergadering worden eenvoudiger.

Invoeringswet
Dit wetsvoorstel vereist een invoeringswet. Deze zal overgangsbepalingen bevatten, alsmede een aantal technische aanpassingen in Boek 2 BW waarin de vaststellingswet nog niet voorziet. Tevens wordt andere wetgeving aan het nieuwe BV-recht aangepast en wordt de inwerkingtreding van het nieuwe BV-recht geregeld.

Send this to a friend