Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Marijn Bitter

17-11-2010

Fiscus rijp voor reclamecodecommissie?

Fiscus rijp voor reclamecodecommissie?

De Belastingdienst promoot de nieuwe Werkkostenregeling (WKR) door onder meer te stellen dat het makkelijker wordt om werknemers een bedrijfsfiets te geven; controle op gebruik voor woon-werkverkeer is namelijk niet langer nodig. Met die voorstelling van zaken wordt de plank echter mis geslagen, aldus directeur van de RAI Vereniging Peter Jansen in het Financieele Dagblad.

Volgens Jansen is het probleem in de WKR dat ieder bedrijf een som geld krijgt waaruit leuke dingen voor werknemers kunnen worden geregeld. Dat lijkt goed nieuws, er is echter één grote maar: wie meer uitgeeft dan de beschikbare ruimte (1,4 procent van de totale loonsom), moet over elke euro die te veel is uitgegeven 80 cent aan de fiscus betalen.

Meer administratie dan voorheen
En met fietsen, zeker de duurdere exemplaren, is een werkgever al snel door de beschikbare ruimte heen. Jansen is dan ook bang dat een werkgever juist belast wordt met meer administratie dan voorheen; niet alleen om het geld eerlijk te verdelen, maar vooral om te voorkomen dat te veel wordt uitgegeven.

Jansen stelt daarom voor de bedrijfsfiets uit de WKR te halen en de beschikbare WKR-ruimte met 0,1 procent te verlagen. Voor de bedrijfsfiets kan er dan weer een specifieke bedrijfsfietsregeling gelden.

Bron: Zibb

 

Send this to a friend