Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Marijn Bitter

30-10-2013

Europese Commissie stelt standaard btw-aangifte voor

Europese Commissie stelt standaard btw-aangifte voor

De Europese Commissie heeft een voorstel gedaan voor een nieuwe standaard btw-aangifte. Doel van het voorstel is de administratieve rompslomp voor bedrijven verlagen en naleving van de btw-regels vergemakkelijken.

In het voorstel is een uniforme reeks verplichtingen opgenomen waaraan bedrijven moeten voldoen wanneer zij hun btw-aangiften indienen, ongeacht de lidstaat waar zij dat doen. De standaard btw-aangifte zal de nationale btw-aangiften vervangen. Bedrijven zullen dus overal in de EU dezelfde basisgegevens moeten verstrekken, binnen dezelfde termijnen.

De standaard btw-aangifte zal slechts vijf verplichte vakken bevatten. De lidstaten krijgen wel de mogelijkheid om een aantal aanvullende gestandaardiseerde elementen te verlangen. De aanvullende elementen is gemaximeerd tot 26 gegevensvakken. De standaard btw-aangifte moet maandelijks worden ingediend. Micro-ondernemingen mogen de aangifte op kwartaalbasis doen. De verplichting om een btw-jaaroverzicht in te dienen zal worden afgeschaft. De standaard btw-aangifte zal overal in de Unie langs elektronische weg kunnen worden ingediend.

Send this to a friend