Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Marijn Bitter

19-01-2010

Een goed idee beloond!

Een goed idee beloond!

Ondernemers met vragen over het gebruik van de innovatiebox krijgen vanaf deze week vaste aanspreekpunten bij de Belastingdienst. Dat maakte staatssecretaris Jan Kees de Jager van Financiën vandaag in Amsterdam op de Big Improvement Day bekend.

De Jager voerde de innovatiebox in per 1 januari 2010 om innovatief onderzoek door ondernemers fiscaal te stimuleren. Door de maatregel wordt winst behaald door onderzoek en ontwikkeling nog maar voor 5 procent in plaats van 25,5 procent vennootschapsbelasting belast. Alle winsten behaald met innovatieve activiteiten vallen onder dit lage tarief. Verliezen blijven aftrekbaar tegen het reguliere tarief van 25,5 procent.

Elke Belastingdienstregio krijgt een accountmanager die vragen van de ondernemers over bijvoorbeeld het toerekenen van de winst aan de innovatiebox, de ingebrachte bedrijfsmiddelen kan beantwoorden. Daarnaast kan er aan individuele ondernemers zekerheid vooraf worden gegeven over de toepassing van de innovatiebox. De Belastingdienst voert deze service in om ondernemers te ondersteunen bij het gebruik van de regeling.

Send this to a friend