Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Marijn Bitter

17-02-2010

Een ander toontje graag

Een ander toontje graag

De Jager past toon belastingbrieven aan 

De toon van de belastingbrieven wordt vriendelijker. Dat blijkt uit een interview met staatssecretaris Jan Kees de Jager met NU.nl. De eerste brieven moeten deze zomer al worden verstuurd. "We zijn een groot project begonnen om alle verschillende brieven te herschrijven en de toonzetting heel sterk te verbeteren. Want ik stoorde me daar eerlijk gezegd ook wel eens aan."

De Jager was jarenlang ondernemer voordat hij door premier Balkenende werd gevraagd als staatssecretaris.Volgens De Jager gaat het om een groot project. "We hebben duizenden verschillende standaardbrieven. Er worden 150 miljoen documenten verstuurd ieder jaar."

Speerpunt voor 2010 zijn de brieven die het meest worden verstuurd. "Het gaat dan bijvoorbeeld om brieven voor het starten van een onderneming, de aangifte en de successiebelasting."

© NU.nl/Lucas Benschop en Martin Kuiper 

150 miljoen documenten versturen naar 17 miljoen Nederlanders, dat is een gemiddelde van net geen 9 documenten, per Nederlander, per jaar. Als je dan als voorbeelden de successiebelasting en de start van een onderneming aanhaalt die het meest worden verzonden is toch sprake van minder gelukkige voorbeelden. Het ene voorbeeld doe je maar 1 keer in je leven en het andere is voor velen niet eens weggelegd. Wellicht waren de voorbeelden: aanmaningen en dwangbevelen voor de meeste Nederlanders beter herkenbare voorbeelden geweest.

Send this to a friend