Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Marijn Bitter

16-08-2011

Deadline teruggaaf BTW uit buitenland

Deadline teruggaaf BTW uit buitenland

30 september laatste kans voor aanvraag teruggaaf BTW 2010 uit ander EU-land

Wie als ondernemer in 2010 buitenlandse BTW heeft betaald in een ander EU-land, kan uiterlijk 30 september a.s. nog een aanvraag indienen om deze BTW terug te vragen. Dit even snel regelen is echter te ambitieus; alleen al het aanvragen van de hiervoor benodigde inlogcode kan tot vier weken duren. Enige actie is dus geboden voor wie het betreft.

Sinds 1 januari 2010 kunnen ondernemers alleen via een elektronisch portaal met speciale inloggegevens deze buitenlandse BTW terugvragen. Let op: de inloggegevens hiervoor wijken af van de inloggegevens die worden gebruikt voor het beveiligde gedeelte van de website van de Belastingdienst. De benodigde inlogggegevens voor de BTW-teruggaaf kunnen worden aangevraagd via deze pagina op de site van de Belastingdienst.

Overigens, heeft u uw inloggegevens al eerder opgevraagd, maar bent u ze vergeten? In dat geval hoeft u het formulier van de website van de Belastingdienst niet in te vullen. De gegevens kunnen dan gewoon worden opgevraagd via de BelastingTelefoon. Volgt u deze route, dan hoeft u slechts 1 week geduld op te brengen voordat u ze verkrijgt.

Bron: Accountancy nieuws
 

Send this to a friend