Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Marijn Bitter

11-06-2011

De 30%-regeling onder de Werkkostenregeling

De 30%-regeling onder de Werkkostenregeling

Hoe werkt de 30%-regeling onder de werkkostenregeling? Gaan de vergoedingen voor extraterritoriale kosten ten koste van de vrije ruimte?

Werknemers die tijdelijk buiten hun land van herkomst werken krijgen vaak een vergoeding voor de extra kosten van dat tijdelijke verblijf buiten het land van herkomst, de zogenoemde extraterritoriale kosten. Dit geldt bijvoorbeeld voor Nederlandse werknemers die naar het buitenland zijn uitgezonden of voor buitenlandse werknemers die naar Nederland komen. Zij krijgen deze vergoeding al dan niet in de vorm van de 30%-regeling.

Vrijstelling
De vergoeding voor extraterritoriale kosten is binnen de werkkostenregeling een gerichte vrijstelling. Als de vergoeding niet meer is dan de werkelijke extraterritoriale kosten of 30% van het loon, gaat de vergoeding van de extraterritoriale kosten niet ten koste van uw vrije ruimte.

De invoering van de werkkostenregeling heeft geen gevolgen voor:

• de kosten die als extraterritoriale kosten gelden;
• de mogelijkheid de extraterritoriale kosten te vergoeden door de 30%-regeling

Zijn de werkelijke extraterritoriale kosten van één of meer werknemers hoger dan de vergoeding die u op basis van de 30%-regeling zou betalen, dan houdt u de vergoeding van de werkelijke extraterritoriale kosten per werknemer in uw loonadministratie bij.
 

Send this to a friend