Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Marijn Bitter

09-07-2013

Controleer geldigheid BTW nummer

Controleer geldigheid BTW nummer

Volgens Rechtbank Den Haag is er terecht een btw-naheffingsaanslag opgelegd, omdat namen, adressen en btw-identificatienummers van de leveranciers daarop niet of onjuist staan vermeld.

Casus
X bv handelt in computers, randapparatuur, software e.d. Bij X bv is een onderzoek ingesteld omdat er het vermoeden was dat X BV betrokken was bij carrousel fraude. Dit omdat er onderzoek was gedaan door de belastingdienst bij twee van haar leveranciers en de belastingdienst haar BTW-nummers heeft geschrapt en deze dus niet meer actief waren.

In geschil is of het opleggen van de naheffingsaanslag terecht is en of het recht op verdediging is geschonden.

Rechtbank
Rechtbank Den Haag concludeert dat de naheffingsaanslag terecht is opgelegd, omdat de betreffende facturen van X bv niet voldoen aan de wettelijke eisen. Btw identificatienummers, adressen en namen van de leveranciers staan daarop niet of onjuist vermeld. Volgens de rechtbank is hierbij geen sprake van een te verwaarlozen vergissing die geen ruimte laat voor misverstand omtrent de identiteit van de ondernemer.
Ook acht Rechtbank Den Haag dat het recht op verdediging niet geschonden is, omdat de naheffingsaanslagen zijn opgelegd in februari 2012 en X bv, door eerder afgelegde bedrijfsbezoeken, al in oktober 2011 wist of redelijkerwijs kon weten dat en waarom dit zou gebeuren

Bron: taxlive.nl & rechtspraak.nl

Send this to a friend