Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Marijn Bitter

11-09-2012

Controle BTW nummer

Controle BTW nummer

Vanaf 1 oktober is er één adres voor de controle van de geldigheid van een btw-identificatienummer, of naam adres en woonplaats van uw klant. U kunt hiervoor dan uitsluitend terecht op de internetsite van de Europese Commissie.

U kunt de geldigheid van een btw-identificatienummer, of naam adres en woonplaats van een klant controleren op de website van de Europese Commissie.http://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/

Bevestiging
U krijgt een bevestiging van uw controle. Als u bij uw controle uw eigen btw-identificatienummer hebt ingevuld, dan wordt dit nummer ook getoond op die bevestiging.

Naam en adresgegevens
Van de meeste lidstaten kunt u op die site ook de naam- en adresgegevens van uw klant controleren. Als dit bij een van de lidstaten niet mogelijk is, dan volstaat de  bevestiging van de geldigheid dat het btw-identificatienummer om aan te tonen dat u de controle hebt uitgevoerd. Daarnaast dient u vanzelfsprekend nog met andere bescheiden in uw administratie de juistheid van het toepassen van het 0% tarief of de juistheid van het verleggen aan te tonen.

bron: belastingdienst.nl

Send this to a friend