Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Marijn Bitter

30-11-2012

Carry back voor 1 januari

Carry back voor 1 januari

Te laat gekozen voor verruimde carry-back? Toch nog mogelijkheden voor 1 januari a.s.

Ondernemers die te laat ervoor hebben gekozen om gebruik te maken van de verruimde achterwaartse verliesverrekening in de vennootschapsbelasting, kunnen dit onder voorwaarden herstellen.

Verliesverrekening
Sinds 2007 is voor de vennootschapsbelasting bepaald dat verliezen één jaar kunnen worden teruggewenteld. In verband met de kredietcrisis gold voor de jaren 2009 tot en met 2011 de mogelijkheid van een verruimde carry-back tot drie jaren, waarbij dan de voorwaartse verrekening van verliezen werd beperkt tot zes jaren in plaats van negen jaren. Over 2011 kan voor het laatst gekozen worden voor de verruimde verliesverrekening. Om hiervoor in aanmerking te komen moe(s)t in de aangifte een keuze worden gemaakt. In de praktijk blijken nogal wat ondernemingen te laat te zijn geweest met het kiezen van de verruimde carry-back. Zij krijgen hiertoe alsnog de mogelijkheid.

Goedkeuring
De staatssecretaris van Financiën keurt goed dat ondernemers die in de aangifte niet hebben gekozen voor de verruimde carry-back, waarbij de aanslag over dat jaar al wel onherroepelijk vaststaat, onder voorwaarden alsnog kunnen kiezen voor de verruimde carry-back. Eén van de voorwaarden is dat het verzoek uiterlijk op 31 december 2012 bij de inspecteur moet zijn ingediend. Wij hebben sedert invoering steeds de regeling toegepast, voor nieuwe relaties is het echter een mooie extra pleister op de wond.

Send this to a friend