Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Marijn Bitter

23-10-2010

BTW verhoging in kaart gebracht

BTW verhoging in kaart gebracht

Na de kunst- en theatersector maken ook de concertorganisatoren zich hard tegen de voorgenomen verhoging van het btw-tarief op toegangskaarten. De Vereniging van EvenementenMakers (VVEM) heeft de nieuwe staatssecretaris van cultuur, Halbe Zijlstra (VVD), dringend verzocht het voornemen om de btw te verhogen van 6 naar 19 procent te heroverwegen. Dat liet de organisatie maandag weten.

Onder VVEM vallen onder meer Mojo Concerts, ID&T, Rocket Producties, UDC, GelreDome en Amsterdam ArenA. Ook Andre Rieu Produkties, Volendam Music en Brand New Live steunen het verzet. Volgens de concertorganisatoren zou de verhoging van de btw wel eens de genadeklap kunnen zijn voor de evenementenbranche.

‘Maximumprijs al bereikt’
De branche, naar eigen zeggen jaarlijks goed voor ruim zes miljoen bezoekers, stelt dat de maximumprijs die het publiek wil betalen voor een toegangskaartje al is bereikt. Ook worden vraagtekens geplaatst bij de keuze van het nieuwe kabinet om het btw-tarief op circussen, voetbalwedstrijden, boeken en films op 6 procent te houden.

De VVEM heeft zich aangesloten bij de onlinepetitie op www.zegneetegendebtw.nl, waarop sinds vrijdag ruim 7500 steunbetuigingen zijn binnengekomen. Samen met de Vereniging voor Vrije Theater Producenten (onder meer Stage Entertainment en Studio 100) laat de VVEM de precieze financiële consequenties van de btw-verhoging doorrekenen. De resultaten worden aangeboden aan de staatssecretaris.

Send this to a friend