Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Marijn Bitter

18-01-2012

BTW: massaal protest!

BTW: massaal protest!

Massaal protest tegen BTW prive gebruik auto over 2011

Het is al weer enige tijd geleden dat fiscalisten massaal protest aantekenden tegen aanslagen als gevolg van verstrekkende uitspraken.

We hebben er nu echter weer een op BTW gebied; de fiscus wordt nu werkelijk overspoeld met bezwaarschirften. Vanuit ons belastingadvieskantoor in Amsterdam doen wij naar hartelust mee aan het indienen van bezwaarschriften. Naar schatting gaat het in totaal minimaal om 600.000 bezwaarschriften. De bezwaren zijn een gevolg van een vonnis van de rechtbank in Haarlem. Op 1 juni 2011 heeft Rechtbank Haarlem geoordeeld dat een ondernemer met succes een beroep kan doen op het gelijkheidsbeginsel voor de btw-correctie privégebruik auto van de zaak.

Dit bezwaar naar aanleiding van de uitspraak van de Rechtbank te Haarlem ziet op de bijtelling over het eerste halfjaar van 2011. Er is echter ook nog een tweede halfjaar, daar is de wetgeving snel voor gewijzigd. Echter, daar ligt de mogelijkheid van een voordelige interpretatie. Voor dat tweede halfjaar 2011 is derhalve ook nog de nodige winst te behalen.

Voor het indienen van bezwaar gelden de nodige formele voorwaarden, wees er dus op tijd bij.

Send this to a friend