Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Marcel Frazer

01-12-2016

BTW-loket online handel

BTW-loket online handel

De Europese Commissie lanceert een BTW-loket. Bedrijven kunnen doormiddel van dit loket de BTW-aangifte doen voor online handel in het buitenland.

Donderdag 1 december is in Brussel een pakket maatregelingen gepresenteerd. Dit pakket is om de BTW-procedures bij de grensoverschrijdende verkoop van goederen en diensten te vereenvoudigen. Het BTW-loket is daar een deel van en levert het bedrijfsleven maar liefst een besparing van 2,3 miljard euro op.

EU-commissaris Pierre Moscovici (Belastingen) geeft aan: “Met dit alles-in-éénloket kunnen grote en kleine bedrijven hun BTW-zaken afhandelen zoals in eigen land. Daarbij verzekert dit dat de BTW wordt betaald in het land van de eindverbruiker.”

“Al jaren staan BTW-versimpelingen boven aan het wensenlijstje”, aldus detailhandel Nederland. Winkeliers moeten nu btw-aangifte doen in alle EU-landen waar zij zaken doen.

Drempel BTW-loket

De commissie wil een drempel van € 10.000 voor startups en micro-bedrijfjes. Wie onder dat bedrag verkoopt hoeft niet via het EU-loket hun BTW-zaken af te handelen, maar nationaal.

Voor geïmporteerde producten van buiten de EU met een waarde toto € 22 vielen voorheen onder de BTW-vrijstelling, maar deze zal worden afgeschaft. Dure smartphones en tablets worden massaal systematisch ondergewaardeerd in de importdocumenten. Dit is oneerlijk tegenover de Europese handelaren die wel btw afdragen.

Het systeem moet helpen met het innen van de BTW op onlineverkopen. Nu wordt er jaarlijks zo’n 5 miljard euro misgelopen.

Engelse versie: Launch of value-added tax counter for on-line trade

Send this to a friend