Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Rik Zwerwer

22-03-2023

Box 3 Bezwaren: Wat Moet Je Weten?

De belastingaangifte over 2022 is weer in volle gang en daarbij komt ook de aangifte voor box 3 om de hoek kijken. Box 3 is de box waarin je belasting betaalt over je vermogen. Maar wat als je het niet eens bent met de hoogte van de belasting die je moet betalen? In dat geval kun je bezwaar maken tegen de aanslag box 3. In dit artikel bespreken we waar je op moet letten bij het maken van bezwaar tegen de aanslag box 3.

Waarom bezwaar maken?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je bezwaar wilt maken tegen de aanslag box 3. Een veelvoorkomende reden is dat de Belastingdienst een te hoog bedrag aan vermogen heeft vastgesteld. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als je vermogen is verminderd door bijvoorbeeld hoge kosten of slechte beleggingen. Ook kan het zijn dat je vermogen lager is dan het bedrag dat de Belastingdienst als grens hanteert, waardoor je eigenlijk geen belasting hoeft te betalen.

Een andere reden om bezwaar te maken tegen de aanslag box 3 is als je het niet eens bent met de manier waarop de Belastingdienst het vermogen heeft berekend. Het kan zijn dat de Belastingdienst uitgegaan is van een hoger rendement dan dat je in werkelijkheid hebt behaald. In dat geval betaal je mogelijk te veel belasting.

Wanneer bezwaar maken?

Als je bezwaar wilt maken tegen de aanslag box 3, dan moet je dit binnen zes weken na de dagtekening van de aanslag doen. Dit betekent dat je snel moet handelen als je het niet eens bent met de aanslag.

Hoe maak je bezwaar?

Het maken van bezwaar is een proces dat wij voor u kunnen doen. Het is belangrijk dat het maken van bezwaar gedaan wordt door een gedegen organisatie.

Tip

  • Laat je bezwaar indienen door een belastingadvies kantoor om zo het volledig mogelijke resultaat eruit te halen
Send this to a friend