Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Marijn Bitter

04-01-2011

Boetes bij te laat indienen

Boetes bij te laat indienen

Boetes bij te laat indienen aangifte

Het tijdig doen van aangifte is het controlethema 2011 van de Belastingdienst. De Belastingdienst kan een verzuimboete opleggen als er niet of niet tijdig aangifte is gedaan.

Te laat indienen Inkomstenbelasting en Schenkings-, en erfbelasting
Het te laat indienen van de aangifte inkomstenbelasting en Schenkings- en erfbelasting kost 226 euro, bij de tweedemaal wordt dit bedrag 984 euro. Bij stelselmatig te laat indienen wordt de maximale boete opgelegd van 4.920 euro

Te laat indienen Vennootschapsbelastingen
De boete bij het te laat indienen van de aangifte vennootschapsbelasting is voor de eerste twee maal meteen al 2.460 euro. Meer dan twee maal te laat geeft de maximale boete van 4.920 euro

Te laat aangifte loonheffingen
De boete voor het te laat doen van aangifte loonheffingen is minimaal 61 euro en maximaal 1230. U doet te laat aangifte loonheffingen als uw aangifte na de uiterste aangiftedatum bij de Belastingdienst binnen is.

Coulanceperiode
Er is een coulancetermijn van zeven kalenderdagen na de uiterste aangiftedatum.

Onder de boete uitkomen?
Er zijn twee omstandigheden waarbij de boete kan worden verminderd of geschrapt, dit is het geval bij AVAS, ofwel afwezigheid Van Alle Schuld of extreme omstandigheden, denk aan een onverwachte ernstig zieke van boekhouder of belastingadviseur.

Send this to a friend