Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Marijn Bitter

23-08-2010

Boekhouding levert bewijs identiteit van The Stig

Boekhouding levert bewijs identiteit van The Stig

Het identiteitsraadsel rond de mysterieze racepiloot uit het populaire BBC-programma Top Gear lijkt de ontknoping te naderen. Met steun uit onverwachte hoek: de boekhouding van de man zou nameljik als bewijs dienen, aldus de Britse media. De BBC ontkent dat dit het geval is.

De man in kwestie heet Ben Collins, is 35 jaar en is een piloot uit Bristol. Hij wordt al jaren als mogelijke Stig genoemd. Maar… zijn boekhouding linkt hem nu aan de tv-show, meent de Sunday Times. In 2003, net nadat de nieuwe Stig de oude Stig opvolgde in ‘Top Gear’, werd namelijk ‘een mijlpaal’ bereikt voor zijn bedrijf, Collins Autosport. Volgens het rapport zou dat vooral te danken zijn aan ‘het verlenen van stuurmanskunsten aan de BBC, en vooral voor ‘Top Gear’. Het zou om meer dan wat stuntwerk gaan: volgens het rapport is er sprake van ‘goede uitzichten op een vast inkomen gedurende een lange termijn’. De BBC vindt het niet zo vreemd dat Collins aan de show gelinkt wordt. ‘Hij komt zelfs soms in beeld, zoals in de Mitsubishi Evo Challenge. Hij rijdt voor ons en zijn bedrijf levert ook andere rijders. Hier moet dus niets achter gezocht worden."

Stig en BBC met elkaar in de clinch

Intussen zou de sfeer tussen The Stig en de BBC erg zijn verslechterd. De BBC is er zeer op gebrand de identiteit van The Stig geheim te houden; zo zijn er advocaten ingeschakeld om te beletten dat hij een autobiografie uitbrengt. De uitgeverij van de piloot stuurde op haar beurt al brieven van advocaten naar de openbare omroep.

Bron: Accountancynieuws

Send this to a friend