Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Willemijn Houter

22-01-2018

Bitcoins in privé: belast of niet?

Op elke verjaardag is dit wel een van de gespreksonderwerpen; moet ik investeren in Bitcoins? Wij gaan hier helaas geen antwoord op geven, maar wij kunnen u daarentegen wel voorzien van wat fiscaal advies hieromtrent.

Binnenkort moet alweer de aangifte inkomstenbelasting 2017 worden ingediend. Was u op 1 januari 2017 in het bezit van Bitcoins of andere cryptovaluta? Dan dient u dit aan te geven in uw belastingaangifte. Het houden van cryptovaluta valt namelijk in de hoofdregel onder ‘overige bezittingen’ in box 3. De waarde die u aangeeft, is de waarde op 1 januari van de Bitcoin in het betreffende jaar.

Let op: het niet opgeven van de waarde van de Bitcoins is belastingontduiking!

Bent u voorbij het stadium dat u sporadisch eens wat cryptovaluta aankoopt en drijft u ook echt een handel in cryptovaluta? In dit geval kan de winst die u behaald heeft worden belast als inkomen uit box 1 tegen maximaal 52%. Twijfelt u of dit op u van toepassing is? Schroom niet om direct contact met ons op te nemen!

In een volgend artikel zullen wij ingaan op het bezit van cryptovaluta in uw onderneming. Blijf op de hoogte van onze artikelen en schrijf u in voor de nieuwsbrief!

Engelse versie: Privately held bitcoins: liable for tax?

Send this to a friend