Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Marijn Bitter

19-08-2011

Bijtellingalarm !

Bijtellingalarm !

BijtellingAlert helpt de zakelijke rijder

Of u belastingadviseur bent in Amsterdam of een willekeurige zakelijke autorijder ergens in Nederland; het bijtellen van het forfait voor de auto doet fiscaal pijn. Voor degene die de bijtelling kunnen vermijden is er een mooi instrument op de markt gekomen: het bijtellingalert. Leaserijders kunnen vanaf vandaag een bijtellingalert instellen. Door het instellen van dit Alert wordt een berijder geïnformeerd als er iets verandert in de bijtelling. Reden om het alert in te stellen is de nieuwe wetgeving die veel veranderingen met zich meebrengt. Vereniging Auto Van De Zaak (VAVDZ) is initiatiefnemer van het bijtellingalert.

Volgens de VAVDZ wordt het opletten geblazen als mensen in een 20% of 14% bijtelling auto wilt blijven rijden. Nieuwe wetgeving heeft tot gevolg dat de hoogte van de bijtelling op hetzelfde type auto van een ander bouwjaar verschillend kan zijn. Verder worden de normen voor de kortingscategorieën jaarlijks aangepast en komt er een tijdslimiet aan de korting. Wordt de bijtelling voor een auto verhoogd wordt, dan is het wellicht toch verstandig om een kilometeradministratie bij te gaan houden om zo onder de bijtelling uit te komen. In sommige gevallen kan het uitstellen of juist eerder uitkiezen van een nieuwe leaseauto flink in bijtelling schelen. Verder is het overnemen van een auto van een collega in plaats van een nieuwe bestellen in een aantal gevallen ineens ook erg aantrekkelijk geworden.

Op de site www.bijtellingalert.nl kan iedere berijder kosteloos het bijtellingalert instellen. Iedere verandering die betrekking heeft op de bijtelling van die berijder wordt door VAVDZ aan de berijder gemeld middels een e-mail.

Bron: VAVDZ

Send this to a friend