Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Willemijn Houter

06-11-2017

Bereid u voor op het toetsmoment voor de WKR!

Met het einde van het jaar inzicht, is het bijna tijd voor de inventarisatie van alle vergoedingen en verstrekking aan uw personeel. In januari zal de loonaangifte gedaan moeten worden, met betrekking tot een eventuele overschrijding van de vrije ruimte van de Werkkostenregeling (WKR).

Vrije ruimte

Heeft u personeel? Dan mag u voor 1,2% van de totale loonsom van het bedrijf aan uw personeel vergoedingen en verstrekking verstrekken zonder fiscale gevolgen. Dit wordt de vrije ruimte genoemd. Elke vergoeding en verstrekking boven de vrije ruimte wordt belast met 80% eindheffing.

Is de vrije ruimte al vol? Denk dan wellicht aan een kerstborrel met uw personeel buiten de deur in plaats van op kantoor, zo is de WKR niet van toepassing. U kunt ook een nieuwjaarsgeschenk geven in plaats van een kerstpakket.

Twijfelt u of u de WKR goed heeft toegepast? Zijn de vergoedingen en verstrekking die u verstrekt en onderbrengt in de WKR, wel van toepassing voor de WKR? Wilt u advies? Twijfel niet langer! Neem dan nog voor het eind van het jaar contact met ons op!

Engelse versie: Are you ready for the “standard practice criterion” for WKR purposes?

Send this to a friend