Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Marijn Bitter

02-07-2013

Belastingdienst breidt online hulp uit

Belastingdienst breidt online hulp uit

Als je vragen hebt over belastingen of toeslagen dan kunnen deze tegenwoordig ook online gesteld worden. De Belastingdienst beantwoordt uw vragen voortaan ook online. Ze hebben hiervoor een nieuw account op Twitter: @Belastingdienst.

Vragen over belastingen of toeslagen

Op het nieuwe account van de Belastingdienst kun je al je vragen over belastingen en toeslagen het hele jaar door stellen. Echter de online hulp van de Belastingdienst is niet bedoeld voor vragen waarvoor persoonlijke gegevens nodig zijn. Het webcareteam van de Belastingdienst  vraagt ook niet naar vertrouwelijke gegevens, zoals het inkomen. Het nieuwe account @Belastingdienst vervangt het oude account @BDaangifte. Op het oude account kon alleen maar vragen gesteld worden over de aangifte inkomstenbelasting tijdens de aangifteperiode.

Het webcareteam is van maandag tot en met donderdag van 8:00 uur tot 20:00 uur online. Op vrijdag is het webcareteam online van 8:00 uur tot 17:00 uur. De vragen die gesteld worden buiten de genoemde tijden worden beantwoordt zodra het webcareteam weer online is.

Vragen van ondernemers

De Belastingdienst breidt ook de online hulp aan ondernemers verder uit. Voor ondernemers heeft de het account @BDzakelijk. Alle ondernemers kunnen hun vragen stellen op Twitter @BDzakeljk. De Belastingdienst richt zich niet meer alleen op startende ondernemers, maar op alle ondernemers. Het nieuwe account @BDzakelijk vervangt het oude account @BDstarters.

Vragen over reizigersbagage

De vragen over reizigersbagage blijft de Belastingdienst beantwoorden op Facebook en op Twitter @douanereizigers.

 

Bron: Belastingdienst

Send this to a friend