Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Marijn Bitter

04-09-2011

Belastingaangiften gaan door

Belastingaangiften gaan door

Ondernemers kunnen belastingaangifte gewoon blijven afwikkelen

Systemen waarmee ondernemers direct of via een tussenpersoon aangifte doen, kunnen ook nu blijven functioneren. Er zijn voldoende aanvullende waarborgen voor een veilige aangifte, zo laat het ministerie van Binnenlandse Zaken maandag weten. Eerder gaf de Belastingdienst in verband met de frauduleuze certificaten bij DigiNotar ondernemers nog het advies om aangiften en andere elektronische transacties tot nader bericht aan te houden.

Bij het beheersen van de gevolgen van de problematiek met betrekking tot DigiNotar analyseert de overheid samen met het bedrijfsleven per sector potentiële gevolgen. Zodra de gevolgen per sector bekend zijn worden deze gepubliceerd door de overheid en het bedrijfsleven. Voor de fiscale sector heeft dit voor het ministerie van Financiën, VNO-NCW, MKB-Nederland en betrokken bedrijven geleid tot onderstaande conclusie.
 

Elektronische aangifte ondernemers
Naar aanleiding van de situatie rond de DigiNotar-beveiligingscertificaten is er intensief overleg gevoerd tussen de Belastingdienst, het ministerie van Financiën, VNO-NCW, MKB-Nederland, ICT~Office en diverse softwareleveranciers en belastingconsulenten. In het overleg is vastgesteld dat de systemen waarmee ondernemers direct of via hun intermediair aangifte doen ook in deze situatie kunnen blijven functioneren. Het systeem kent voldoende aanvullende waarborgen voor een veilige aangifte. Alle betrokken partijen zijn overeengekomen dat de situatie de komende tijd nauwgezet wordt gemonitord. Indien zich nieuwe ontwikkelingen voordoen, wordt in overleg met de betrokken partijen bepaald welke vervolgactie noodzakelijk is. Als zich onverhoopt toch vertragingen voordoen, dan zal de Belastingdienst hier coulant mee omgaan.

Bron: Ministerie van Binnenlandse Zaken

Send this to a friend