Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Marijn Bitter

12-10-2011

Amsterdam bang dat Weekers expat wegjaagt

Amsterdam bang dat Weekers expat wegjaagt

De gemeente Amsterdam heeft woensdag in een brandbrief aan staatssecretaris Frans Weekers van Financien haar zorgen geuit over de aanscherping van de 30%-regeling in het Belastingplan. Dat meldt Het Financieele Dagblad donderdag. Rotterdam en Den Haag zouden deze vrees delen.

Inkomensgrens kennismigranten
Weekers heeft in het Belastingplan voor 2012 aangekondigd de zogeheten 30%-regeling in lijn te brengen met de kennismigrantenregeling – die een inkomensgrens kent – om zo misbruik te voorkomen. Door de regeling hoeven kennismigranten die in ons land werken, over de eerste 30 procent van hun inkomen geen belasting te betalen.

De verandering zorgt ervoor dat alleen expats met een brutosalaris vanaf circa euro 70.000 nog in aanmerking komen voor het belastingvoordeel.

Inkomenstoets
Amsterdam denkt dat dat 'op de korte termijn leidt tot het verlies van gezichtsbepalende internationale bedrijvigheid'. De vrees is dat jonge ICT'ers, docenten of ontwerpers de inkomenstoets niet halen en elders in het buitenland werk zullen zoeken.

Vestigingsplaats
Amsterdam presteert als vestigingsplaats niet slecht. Volgens een Europese vergelijking van adviesbureau Cushman & Wakefield steeg de hoofdstad van de zesde naar de vierde plaats. Londen wordt net als vorig jaar gezien als beste vestigingsplaats, gevolgd door Parijs en Frankfurt.

Bron: FD

Send this to a friend