Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Marijn Bitter

28-02-2011

Allemaal een busje van de zaak.

Allemaal een busje van de zaak.

Staatssecretaris Weekers van Financiën wil de rittenregistratie voor bestelauto’s (bedoeld om de bijtelling voor privégebruik) afschaffen. In juni komt hij met voorstellen voor een alternatieve regeling, zonder rittenregistratie. Dit zegt Weekers in een brief aan de Tweede Kamer, waarin hij vragen beantwoordt van Tweede Kamerlid Neppérus (VVD) over alternatieven voor rittenadministratie.

 
Weekers reageert daarmee op berichten in de media dat kleinere bedrijven veel last hebben van de rittenadministratie. Het bijhouden van ritjes door werknemers om geen extra belasting te hoeven betalen voor privégebruik van een bestelauto is een grote ergernis bij vooral de kleinere ondernemers. Weekers gaat nu de mogelijkheden onderzoeken om de rittenregistratie af te schaffen. Het gaat dan vooral om de werknemers die hun bestelauto voor minder dan 500 kilometer privé per jaar gebruiken, maar geen gebruik (kunnen) maken van bijzondere regelingen.
 
De staatssecretaris stelt echter wel dat de afschaffing van de rittenadministratie er niet toe mag leiden dat de Belastingdienst belastinggeld misloopt. Daarom zal hij bekijken waar de belasting verhoogd kan worden, ‘bijvoorbeeld door het aanpassen van tarieven in de motorrijtuigenbelasting (MRB) of het aanpassen van de belasting van personenauto's en motorrijwielen (BPM),’ aldus Weekers in de brief aan de Kamer.
 
Send this to a friend