Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Willemijn Houter

03-01-2018

Een aantal goede voornemens voor 2018!

Het is alweer 2018; een nieuw jaar met nieuwe kansen. Een steevaste traditie is het inventariseren van de goede voornemens aan het begin van het jaar. Voor de ondernemer is dit uiteraard in de eerste plaats een goed ondernemerschap. Echter is het bijhouden van een gedegen administratie minstens zo belangrijk. In deze tip van de maand geven wij dan ook een steuntje in de rug door alvast een aantal goede voornemens op te nemen waar elke ondernemer op dient te letten:

  • Bijhouden van een urenadministratie. Bent u een IB-ondernemer en besteed tenminste 1.225 uur aan uw onderneming? Zo ja, dan heeft de wetgever bepaald dat u in aanmerking komt voor een aantal lucratieve aftrekposten. Maar let op, als ondernemer dient u deze uren altijd te kunnen verantwoorden!
  • Bijhouden van de verstrekkingen en vergoedingen aan uw personeel. Na afloop van het kalenderjaar moeten alle vergoedingen en verstrekking aan het personeel worden geïnventariseerd. In januari wordt namelijk de loonaangifte gedaan, met betrekking tot een eventuele overschrijding van de vrije ruimte van de WKR.
  • Bijhouden van een kilometeradministratie. Gebruikt u een auto van de zaak ook in privé? Dan kan dit gevolgen hebben voor de loonbelasting en omzetbelasting. Indien u namelijk de zakelijke auto voor meer dan 500 kilometer privé gebruikt, dan vindt er een bijtelling plaats. De fiscale gevolgen van de bijtelling kunnen wij voor u berekenen.

Een financieel adviseur kan u verder helpen. Neem contact op met ons.

Engelse versie: Let’s hear it for good intentions!

Send this to a friend