Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Marijn Bitter

06-01-2014

Aanpassing Besluit Fiscale Eenheid

Aanpassing Besluit Fiscale Eenheid

Het Besluit Fiscale Eenheid 2003 is per 1 januari 2014 aangepast door het toevoegen van een extra artikel. Dat artikel heeft betrekking op een eventueel stakingsverlies van een vennootschap met een vaste inrichting. Wanneer aannemelijk is dat al voor of op het tijdstip waarop de vennootschap wordt opgenomen in de fiscale eenheid is besloten om de buitenlandse activiteiten te staken, komt een stakingsverlies bij de fiscale eenheid slechts in aftrek tot het bedrag van de aan die vennootschap toe te rekenen positieve winst.

Omdat het stakingsverlies pas in het jaar van beëindiging van de vaste inrichting tot uitdrukking komt in de fiscale winst, is het stakingsverlies zonder dit nieuwe artikel een verlies van de fiscale eenheid dat met de winst van de fiscale eenheid kan worden verrekend.
De bedoeling van dit artikel is te voorkomen dat een vennootschap wordt opgenomen in een fiscale eenheid om het stakingsverlies te kunnen verrekenen. Dit geldt zowel voor een stakingsverlies van de moedermaatschappij als voor een stakingsverlies van een dochtermaatschappij.

Send this to a friend