Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Marijn Bitter

09-07-2013

Aangiftebrief omzetbelasting verdwijnt per 1 januari 2014

Aangiftebrief omzetbelasting verdwijnt per 1 januari 2014

Vanaf 1 januari 2014 verstuurt de Belastingdienst geen aangiftebrieven meer voor de omzetbelasting. Ook de daarbij horende acceptgiro’s verdwijnen. Dit gebeurt al in december 2013.

Ondernemers moeten zelf in de gaten houden dat ze op tijd aangifte omzetbelasting doen en dat ze deze op tijd betalen. In het beveiligde gedeelte van de website van de Belastingdienst kan een ondernemer zien wanneer hij aangifte omzetbelasting moet doen en wanneer deze betaalt moet zijn. Ook staat het betalingskenmerk op de beveiligde site. De zoekhulp van de betalingskenmerk kan ook worden gebruikt.

Overzicht belangrijke gegevens

Begin januari 2014 stuurt de belastingdienst nog wel een overzicht met de aangiftetijdvakken, uiterste inlever- en betaaldata en de daarbij behorende betalingskenmerken om de overgang makkelijker te maken.

Herinnering per email

Ondernemers die per email een herinnering willen ontvangen voor het doen van aangifte omzetbelasting kunnen dit aangeven in de beveiligde gedeelte van de website van de Belastingdienst. In de gebruikersinstellingen kan de ondernemer zijn emailadres opgeven en aanvinken dat hij een emailbericht wilt ontvangen.

Bron: Belastingdienst

Send this to a friend