Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Marijn Bitter

03-09-2013

Aangifte verhuurderheffing voor 30 september 2013 indienen

Aangifte verhuurderheffing voor 30 september 2013 indienen

Aangifte verhuurderheffing

Wie moet er aangifte verhuurderheffing doen
Als u op 1 januari 2013 in het bezit was van meer dan 10 huurwoningen dan kan het zijn dat er aangifte verhuurder heffing gedaan moet worden.
De huurwoningen die onder de verhuurderheffing vallen zijn de huurwoningen die op of onder de huurgrens van €681,02 (2013) vallen.

Uitnodiging
Heeft u een uitnodiging gehad om een aangifte verhuurderheffing te doen, dan heeft tot 30 september 2013 de tijd om de aangifte te doen en de verschuldigde heffing te betalen. Indien u geen verhuurderheffing bent verschuldigd, maar u heeft wel een uitnodiging ontvangen, dan moet u toch  aangifte doen voor 30 september 2013.

Aangifte voor ondernemers
Ondernemers doen de aangifte van de verhuurderheffing middels het beveiligde gedeelte van de site van de belastingdienst. Het aangifte formulier is te vinden onder ‘Overige formulieren’ en kies ‘Aangifte verhuurderheffing 2013 voor ondernemers’.

Aangifte voor particulieren
Particulieren die aangifte verhuurderheffing moeten doen, doen deze aangifte met behulp van DigiD. Zij kunnen inloggen via de volgende link Aangifte verhuurderheffing 2013 voor particulieren.

Kopie aangifte & ontvangstbevestiging
Er wordt geen kopie van de aangifte verstuurd door de belastingdienst. Als de aangifte is ingevuld zal er een afdruk van de aangifte gemaakt moeten worden. Na indiening zal er een ontvangstbevestiging verschijnen op het scherm. Hiervan kunt u ook een afdruk maken. Wij adviseren u ten zeerst om een afdruk te maken van de ingevulde aangifte en de ontvangst bevestiging en deze te bewaren bij uw dossier.

Als u in het buitenland woont of bent gevestigd
Ook als u in het buitenland woont dan wel het bedrijf dat de woningen verhuurd is gevestigd in het buitenland dan moet u aangifte verhuurderheffing doen.

Geen uitnodiging, wel aangifte doen?
Indien u denkt dat u toch aangifte moet doen maar geen uitnodiging heeft ontvangen dan kunt u contact met ons op nemen. Wij kunnen u adviseren in de te nemen stappen.

Als u geen aangifte doet
Bij het niet doen van aangifte of u geeft een te laag bedrag dan kan er een naheffingsaanslag met boete door de belastingdienst worden opgelegd.

bron: belastingdienst.nl
 

Send this to a friend