Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Marijn Bitter

14-01-2014

30%-regeling in proefprocedures

30%-regeling in proefprocedures

De 30%-regeling is per 1 januari 2012 aangepast en gelden er strengere voorwaarden om hiervoor in aanmerking te komen. Hierdoor is de regeling bijvoorbeeld niet meer van toepassing op werknemers die binnen een straal van 150 km van de Nederlandse grens wonen. Er geldt een eerbiedigende werking voor bestaande 30%-regelingen.

Let op: Ga tijdig na of deze ‘’oude’’ 30%-regeling binnenkort afloopt en de betrokken werknemer voldoet aan de nieuwe strengere voorwaarden.

Let op: Er worden inmiddels proefprocedures uitgevoerd over de toepassing van de 150 km-grens. Het is nog niet duidelijk of deze maatregel EU-proof is en is het verstandig om bezwaar te maken tegen een afwijzing van de 30%-regeling.

Let op: Er was ook onduidelijkheid over het schaarste criterium. De Hoge Raad heeft op 15 november 2013 echter beslist dat ook sprake is van een specifieke deskundigheid die in Nederland niet of schaars aanwezig is als een groot deel van de instroom (het ging om tandartsen) uit het buitenland moet worden gehaald. Sinds 2012 wordt het schaarste criterium ingevuld met een salarisnorm, maar ook onder deze nieuwe regeling is de beslissing van de Hoge Raad nog van belang, namelijk als binnen een bepaalde beroepsgroep iedereen voldoet aan de salarisnorm.

Vind uw belastingadviseur in Amsterdam!

Send this to a friend