Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Marijn Bitter

31-10-2012

2013 geen bijtelling prive gebruik

2013 geen bijtelling prive gebruik

2013 Geen bijtelling privé gebruik auto

Zakelijke rijders met een 'Verklaring geen privégebruik auto' ontvangen een brief vanaf 24 januari. Met deze opgave verklaren ze maximaal 500 privékilometers per kalenderjaar te rijden.

Privékilometer
In de brief wijst de Belastingdienst zakelijke rijders met de verklaring privégebruik erop dat deze voor onbepaalde tijd is. Zakelijke rijders moeten wijzigingen zoals een andere (bestel)auto of wanneer zij meer dan 500 privékilometer per kalenderjaar rijden, dit zo snel mogelijk aan de Belastingdienst doorgeven via dit formulier. Pro actief reageren is dan ook een "must".

Naheffingsaanslag
Bent u vergeten wijzigingen door te geven en blijkt dat er meer dan 500 privékilometers zijn verreden dan is de betreffende verklaring geen privégebruik auto' niet terecht is afgegeven. Het gevolg is dat de Belastingdienst een naheffingsaanslag loonbelasting/premie volksverzekeringen inclusief een boete, en inkomensafhankelijke bijdrage Zvw sturen. U moet dus actief het wagenpark van deze niet privégebruik rijders blijven volgen. Een tip om toch actief te blijven volgen en niet er al te lang mee bezig te zijn: installeer de technische hulpmiddelen
 
Download: De brief 'Verklaring geen privégebruik auto'.

Send this to a friend